Inburgeringscursus A1
A1 is bedoeld voor verplichte en vrijwillige inburgeraars. Voor verplichte inburgeraars geldt dat u volgens de Nederlandse wet moet inburgeren. Dit betekent dat u de Nederlandse taal moet beheersen op niveau A2. Maar ook dat u de gebruiken, normen en waarden in Nederland kent. U bent voor de wet ingeburgerd als u het inburgeringsdiploma hebt behaald. Bij ons krijgt u een uitstekende voorbereiding op het inburgeringsexamen.
in Utrecht
, Code +
De A1 cursus omvat in totaal 90 lesuren over een periode van 10 weken. Per week zijn er drie contactmomenten van 3 uur. Voor niveau A1 maken wij onder meer gebruik van de methode Taal Compleet.
Inclusief studiemateriaal €1249,20.
De cursus A1 is het vervolg op de A0-cursus. Aan het einde van deze cursus beheers je Nederlands op het A1-niveau.
De inhoud
Dit is een aantal van de onderwerpen die je tegenkomt:
· Thema 1 Hallo?
· Thema 2 De school
· Thema 3 Wonen
· Thema 4 Eten en drinken
· Thema 5 De dokter
· Thema 6 De kleren
· Thema 7 Reizen
· Thema 8 Vrije tijd
Intaketoets
De intaketoets, voor het bepalen van het niveau van de student, gebeurt schriftelijk en eventueel digitaal door een gekwalificeerde NT2 docent van Stichting Integraal, die bij voorkeur meertalig is. De plaats van afname wordt
nader afgesproken met de student. Het resultaat van deze toets wordt met de student besproken. Vervolgens wordt aan de hand van het testresultaat en het gesprek het niveau van de student vastgesteld.
Tijdens de intake worden eveneens onderstaande zaken onder de aandacht van de student gebracht, namelijk:
– de algemene voorwaarden van de BOW en NRTO
– het privacyreglement
– het klachtenreglement
Stichting Integraal zal gebruikmaken van intake- en voortgangstoetsen van diverse NT2 aanbieders zoals:
– www.bureau-ice.nl en
De homogeniteit van de groepen
De homogeniteit van de groepen en/of klassen wordt bewaakt door zowel docenten als cursisten. Zij zien er samen op toe dat iedereen zoveel mogelijk tegelijk begint. Op deze manier kan de docent aan iedereen dezelfde les geven. Het is in principe niet mogelijk om later in te stappen in een groep die reeds begonnen is, uitzonderingen daargelaten. Eventueel wordt de betrokkene aangemeld voor een nieuwe groep. De keuze voor homogene groepen heeft te maken met het feit dat het voor zowel de student alsook inhoudelijk en organisatorisch tot betere resultaten leidt.
Aanwezigheid
De aanwezigheid wordt via de online portaal ingevuld. De cursist vult zijn aanwezigheid in en de docent accordeert het via de docenten portaal.
Doelgroep en doelstelling
De doelgroep van Stichting Integraal bestaat uit zowel jongeren als ouderen die werkend en/of studerend zijn en die de Nederlands taal willen leren om meer zelfredzaam te worden. Het betreft onder meer allochtonen en vluchtelingen die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen, maar ook analfabeten, inburgeringsplichtigen en de groep die zich wil voorbereiden op het staatsexamen.
Aanmelding
Het aanmelden voor een cursus is op verschillende manieren mogelijk:
· Meld je aan via onze website www.s-integraal.nl.
· Meld je aan door een e-mail te sturen naar inschrijven@s-integraal.nl.
· Meld je aan door langs te lopen en je in te schrijven.
Tevens kunnen studenten informatie opvragen en eventueel een oriëntatieles bijwonen. Alle geïnteresseerde studenten worden binnen 5 werkdagen, na aanmelding, geïnformeerd over de verdere intakeprocedure.
Studiemateriaal
Het studiemateriaal wordt eventueel in overleg met de docent en de cursisten vastgesteld. Over het algemeen wordt met onder meer ‘Taal Compleet’ gewerkt.
De lesmethode bestaat uit een boek en licentie van 12 maanden voor een online leeromgeving, waardoor je voor het grootste deel zelfstandig met de methode kunt werken. De code staat in de kaft zodat hij altijd snel terug te vinden is.
Vrijstelling
Vrijstellingen worden slechts in uitzondering verleend en dit gebeurt alleen op vertoon van relevante officiële documenten. Als je denkt dat je recht hebt op een vrijstelling of erover twijfelt, kun je contact opnemen met Stichting Integraal via info@s-integraal.nl.
Voortgangstoets
Aan het einde van elke cursusperiode krijgen de studenten een voortgangstoets. Op basis van deze toetsresultaten vindt de niveaubepaling van de cursist plaats, welke bruikbaar kan zijn bij een eventuele verdere doorstroming. Ook krijgen studenten een vrijblijvend advies over een volgende stap in hun carrière.
Bij deze cursus leert u de eerste duizend woorden van de Nederlandse taal en maakt u kennis met de Nederlandse maatschappij. U leert korte antwoorden te geven op korte persoonlijke vragen.
Op deze cursus is ons privacyreglement en klachtenreglement van toepassing, eveneens zijn de NRTO voorwaarden en aanvullende algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn allemaal onderaan op onze website te vinden.
Aanmelden
Heeft u interesse? Meld uzelf aan!
Offerte Aanvragen
Een offerte is altijd vrijblijvend
Wil je meer weten?
Aarzel niet om ons te contacteren indien u nog vragen heeft.